HR Outsourcing – Kiszervezett HR

Egyre elterjedtebb ez a szolgáltatás fajta, azonban sokan még mindig nem tudják, hogy pontosan miről is van szó. Mit is jelent? Hogyan is működik? Hogyan hatékonyabb, mintha saját munkavállalónk végezné a feladatokat? Minden felmerült kérdésre, most megadjuk a választ!

A kiszervezett HR azt a célt szolgálja, hogy személyügyi feladatokat, az emberi erőforrások területéhez kapcsolódó teendőket egy profi, erre a területre specializálódott cég lássa el, és mentesítse ezen feladatok alól a cég munkatársait. A szakértői segítség a cég eredményességét segíti.

Ezen HR szolgáltatás különböző szinteken valósulhat meg, attól függően, hogy a cég milyen HR fejlettséggel rendelkezik. Vannak szervezetek, akik csupán egy-egy folyamatot szerveznek ki, például a munkaerőtoborzást, vannak, akik az adminisztratív feladatok egy részével bíznak meg, és az is előfordulhat, hogy a HR háttér infrastruktúra működtetését bízzák egy partnercégre. Leggyakrabban kiszervezett területei a HR tanácsadás, a munkavállalói képzés és fejlesztés, a fejvadászat, illetve a bér- és adóügyintézés.

A legfőbb előnye a költséghatékonyság, hiszen akár részben, akár egészben külső cég látja el a HR feladatokat, nem bérköltség keletkezik. Mindemellett egy teljes csapat áll a cég mögött, akik minden adandó problémára megoldást találnak, fejlődést hoznak a cégek életében. Egy professzionális HR háttér segít abban is, hogy a szervezet vonzó legyen a munkakeresők számára. Ki ne szeretne olyan helyen dolgozni, ahol figyelnek rá, meghallgatják az igényeit, ötleteit, reális célokat tűznek ki elé és siker esetén a jutalmazás, megbecsülés sem marad el. Ha egy szervezet így működik, annak hamar híre megy, ami jelentkezők tömegeit fogja eredményezni.

Hogyan néz ki nálunk a folyamat?

  1. Igényfelmérés. Megismerjük a céget, milyen feladatok ellátására is van szükségük, melyekre már javaslatokat is készítünk.
  2. Ajánlatot teszünk a meghatározott feladatok elvégzésére.
  3. Ajánlat elfogadása után, megkötjük szerződésünket.
  4. Megkezdjük a várva várt közös munkát!

Igényfelméréstől, már a leendő ügyfelünk a delegált kollégánkkal megismerkedik, aki nap mint nap végzi majd a HR tevékenységet az ügyfélnél. Amit mindenképp hangsúlyozunk, hogy a delegált személlyel lesz partnerünk folyamatosan kapcsolatban, de ettől eltekintve, egy teljes cég szolgáltatását kapja, akár képzésről vagy nagyobb problémamegoldásról van szó.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki hiányosságot érez cégének HR területén!

Mindemellett azon cégeknek ajánljuk, akik költség, vagy létszám szempontból nem tehetik meg, hogy saját humánerőforrás munkatársuk legyen, vagy ahol a humánerőforrás szakember átmenetileg nem tud munkát végezni (pl.: szülési szabadság, hosszabb betegség idején), illetve ahol szeretnék optimalizálni a humánerőforrás gazdálkodási folyamatokat.

Találkozzunk személyesen, hogy minden felmerült kérdésre választ tudjunk adni!